Sunday, 8 April 2012

langkawi #part 1

assalamualaikum,,
elloowwww......


alhamdulillah,akhirnya trip yg dirancg menjadi gak..LANGKAWI,,kami dah dtg...!!!!!
sebenrnya,,rncgn asal km nk p dgn 2 3 group bdk2 uum gak awal buln 3,,tp disbbkn rncgn km nk ikt 2 on the spot,,bnyk plak perkara yg kna amek kira jd km pun tggh ke bln 4,,dr 6 org tggl 4 org....
4 org pun 4 lah,,dah plan ttp kna go on...


dlm pkul 12 smpai lah km kt pulau lagenda 2 dan bermulalah mcm2 pengalamn,,huhuhu,,
oke smpai trus amek keta,,km amek keta knri sbb nk beli brg bnyk...kehkehkeh....
dpt je keta trus gerak ke kereta kabel maap ayt skema. ni  smgt nk bjln dah mai dah ni,,on the way nak naik ke cable car 2,,ada plak roadblock...terbaiklah kan pilot ngn co pilot sma2 x pkai sitbelt...hahahhaa,,, punya glbh mmg x smpt lah nk pkai dlm keta,,last2 kna thn tepi lah...kehkehkeh....nsb baik yg thn 2 msok kategori abam2...hehehehe....so mintak lesen n ic driver,,tup tup kna lagi satu kesalahan,, keta xdak sticker P sbb hnan pnya P blom abes...tp abam polis langkawi baik2,,lpas ckp2,,smbng2,, kenyt2 mta,,senyum2 goda2  dia lpskn kami,,maybe sbb km org luar kot...huhu..

then sblh mlm,,,dr pntai cenang nk ke pkn kuah,,igt nk p billion ngn lpak kt datrn lang. pusing punya pusing,,oke billion x jmpa,, dtrn lang pun x jmpa (sbb dah lwt g pun)..apa yg jmpa mlm 2,,jmpa abam polis sekali lg...huaaaa....nsb baik abam,,kalau pakcik2 maw nages km nk memujuk...hukhukhuk
skli lg kna thn dlm roadblock,,apa lah nsb..hukhukhuk....kali ni driver dah pkai sitbelt tp si fiza yg mrangkp ddk sblh hnan plak x pkai...tp dah ckp td abam2 polis baik2 tmbh yg dlm keta 2 pun cun2,,comel2,, baik2 dia lpskn km lps aku bg nombo fon,,oke tipu ja.. -_-"

walaupn cuma 2 hari 1 mlm,,pecutian ni bermakna,,walaupn x smpt buat semua aktiviti tp km seronok,,
insyaallah kalaw ada bajet lebih lg km qada blik xtvt2 yg x smpt dibuat 2..

nah satu gmbr buat bukti.

oke,,bkal menyusul entry bergmbr part 2... ^^

2 comments:

Feza said...

saya sayang abam polis ensem. :)

ikaa said...

Fuhhh YO!! ang ada blog laaa...sp suh xtinggal msg kt tepi...nie bru leh jenguk :p