Saturday, 29 June 2013

farewell part 1

ewah banyak betul entry ber'part'2 ni...aishh..

alhamdulillah berakhir satu lagi semester sepanjang belajaq kt uni. bagi aku ye berakhir satu lagi semester means aku akan ada lagi semester-semester akan datang (satu semester je lg) bg sesetengah teman perjuangan berakhir semester ni berakhir teruslah episod pengajian di uni. buat mereka episod baru akan muncul, episod yg lebih mencabar i guest.

so atcually sebelum sem ni melabuhkan tirai,dn kita bakal berpisah, we decide nk buat simple makan-makan ala-ala farewell party. mula-mula farewell party konon-konon ni utk kite-kite yg duduk blok E (kolej sime darby) je, tp disebabkan yg nk di'farewell'kan dr blok E cuma 2 org jd kita ajak gak membe2 dr blok sebelah so meriah lah sikit. heee...
aweks blok E DPP sime darby. err yg baju hijau tu cuma ex blok E barangkali.

mereka yg di'farewell'kan, bakal menempuh intern.


i wish all of you good luck and all the best !!
sentiasa kuat menghadapi cabaran dan dugaan,,
jgn cepat putus asa.
dukung ijazah dulu baru dukung anak !
nk dukung dua2 pun boleh :p

last but not least, ai is dedicate this video to uollss 
(maaf ai bukan expert dlm edit2 video..huhu)

video
berakhir pertemuan singkat kita di sini
sahabat sejati jgn ucapkan 'selamat tinggal'
tp ucap lah 'jumpa lagi'
kerana suatu hari kita pasti bertemu lg dengan izin-Nya
lain hari
lain masa
lain tempat
lain suasana
lain persekitaran
dan yg pasti kekal sama
silaturahim yg telah terbina.

Monday, 25 March 2013

HATYAI Part 1

tudiaaa part 1 bru nak up eh..
hehehe,,eksaited terlebih nk crta part 2 punya pasal..
ok kembali ke pangkal jalan,,
sem 6 ni kami pakat nk outing tmpt lain skt,,so decide nk join trip ke Songhkla-Hatyai.
jd sblm masuk negara org kna siapkan dokumen yg sepatutnyalah.
orang yg asal perlis mcm aku,kedah,perak ngn kelantan cuma wt border pass ja,,lain2 negeri pakai passport antarabangsa yerr..tp disebabkan kami p berkumpulan jd mereka buat passport group sahaja,,lbh jimat (RM10 sorang).


disebabkan semasa entry ni di taip perut tgh lapaq,,
idea pun mcm malu2 kucing ja nk dtg,,jd kita layan gmbq je...


1)  Kaysorn Souvenir Shop
 tempat jual cenderamata. pemandu pelancong cakap tmpt ni baru bukak,tepi jalan je. jual brg2 souvenir, tp kita jgn shopng kt sini dulu pasal bnyk tmpt nk lg nk pegi..heee


2) Nora Plaza
tempat ni mmg agak terkenal la. banyak jual barang kulit. segala mak nenek kulit menatang ada, gajah ada boya pun ada..huhu..yg bestnya kt cni dia akn bg kad diskaun,,setiap barang ye SETIAP barang yg kita beli diskaun 20%..



3)ICE DOME
tmpt ni yg plg mngujakan.klik sini untuk keterangan lanjut.


4) Samilla Beach
yg ni mmg plg femes,,femes dgn ikan duyung dia. pantai cantik tp x brapa blh mandi,,org kata ombak dia bahaya.





5) Floating Market
huwaa kt cini x smpt anbik gamba sbb kalut skt,,dh mlm nk balik.kt cini tmpt beli souvenir jugak la..baju beli kt cni tp kna pndai cari kedai dn pndai tawar..
gambaran floating market..cilok dr fb Wan Payrock


ohh sggh lapaq...-_-''
nk p cri makanan sat..byeeee

Monday, 18 March 2013

HATYAI part 2 - ICEDORM

*ehh icedorm ka icedome?
*tetiba part 2 publish dlu,,heee



weheee..dh sebulan masuk sem baru nk menghapdate belog. bnyk doe bnda nak crta..hikss,,tp akibat kemalasan melampaui batas apa kn daya cek...okeyyyy kita skip skip skip dulu crita yg berlaku wktu cuti sem ari tu dgn bukak sem baru ni, kita p trus dgn crta trip untuk sem ni..ohh btw aku dh msuk sem 6 ye sem ni,,super senior!


weheee sem ni kami p hatyai,,over the border baq ang..nk kata p luaq ngara pun bnyi mcm naek flight p amereka nuu padahal p naek bas ja..hehe,,entry ni nk cita masa kt ice dorm ja,,plus yg tu sbb utma p trip ni.k nk crta skt pasal ice dome ni, bayaran masuk dia 300 bath sma ngn rm30 la duit kita,,suhu kt dalam tu lbh kurang -15'c baq ang,,sejuk dowh,,msa msuk tu dia akan bg kita jaket tebal, glove, mafla,boot bulu2,penutup telinga bulu2 *oh demandnya kau*,,so request kt dia nk jaket kaler pink, nmpk kawai skit..hikss. ruang kt dalam 2 xdak la besaq ngt,,tp besaq gak la..ehh,besaq la.. kat dlm tu dia buat pelbagai binaan berasaakan ais,,kira ukiran ais la..semua buat drpda ais ok. jd tnpa melengahkan masa kita layan gambaq je lah..ecewahh...^__^

sawadikah~~di sini teletak kejadian ice dome tu,,
gmbr oleh duta perlancongan

 ok dah msuk,,kita feeling2 obersi negara 4 musim jap.
 lagi

dn lagiii

 ok ni trnsit la lbh kurang,,nk menyesuaikn suhu dulu,,x la msuk tu bdn tkjut trus.


truskn layan gmbr
harap maklomat,,depan belakang kiri kanan suma 2 adalah ais ye....

 teha-lolipop oh lolipop *nyanyi lgu bigbang*
 feza
 sheeda- oppa gangnam style
 hanan
 aku bawak ank p holiday sbnqnya... -_-''


rombongan bdk skolah



ok,,sekian dulu laporan dari sy yg bersiaran secara tertunda dr arena of ice dome Hatyai, Thailand
kita kembali angkasapuri.

hahaha,,to be continue,, nnt kita story2 laen..hiksss

ok byeee......^^

Sunday, 6 January 2013

New Year + FINAL EXAM + DEMAM



yeayy entry baru d thn baru...

HAPPY 2013 UOLSS.... ahakkk
bkn maen bunga2 kau..
lambat nau ngucapnya..dah basi koitt... *whatever



ohh new year thn ni d smbt meriah dgn final exam dan kesihatan yg down.
seteghesss weh dgn segala menda,, dgn jadual exam yg mencabar akal dan mindamu *nyanyi lgu kosong*
tmbh plak dgn demam waktu exam,, mmg kelaut weh..
kt bawah ni bukti.

haaaa nmpk permainan dia kt situ.....???
3 paper tuk 2 ari
5 paper tuk 7 ari...
kau mampu...?? aku pun x mmpu kau...uhuk...sedih betoi
dah la wk2 makro 2 dmm pnas kau,,bertmbah sadis kot.. *sobss3*

tapiiiiiiii tggl lg 2 paper...yeayyyy!!!!
buat shbt yg masih da lbh dr 2 ppr lagi,,teruskan usha anda...ahakk *saja kasi besaq2*
n shbt yg pulang lewat,, trimalah ucapan drku dgn ucapan,, aku cabut dlu woihh....miahahaha jumpa g next sem


#tetiba sedih trgt shbt yg bakal last sem, sem dpn,,kejap je masa bersama *sebak* T_T

salam,,
adiosss.....